Podaruj 1% dla Piotrusia

Sprawdź jak łatwo i szybko możesz pomóc Piotrusiowi.
Zajmie Ci to zaledwie kilka chwil.

Dowiedz się więcej

Nie masz jeszcze konta?

Zarejestruj się już teraz za darmo
i znajdź pracę jako opiekunka.
Zajmie Ci to zaledwie kilka chwil.

Zarejestruj się

Reklama - zareklamuj się

Dodaj tematpowrót

Czy to fer?
autor: gość
data: 2010-09-15 12:07:37
Witam jestem z Gdańska i jestem opiekunką 2 letniej dziewcynki. Pracuję u tej rodziny równy rok. Gdzy sie przyjmowałam do tej pracy to wiedziałam dobrze na jakich warunkach czyli 2 tygodnie pracy w miesiącu. Ale ostatnio ciągle coś wyskakuje tzn albo szefowa bieze sobie urlop, albo szef, albo mała jest chora i boli ją gaedło to już dają mi wolne i ciągle coś. Doszło do tego że pracuje w tykodniu kilka godz. Bardzo mnie to irytuje i szukam innej pracy i jeżeli znajde to chce im z dnia na dzień podziekować. Ale czy to fer? Z drugiej strony oni też nie postępuja ze mną fer bo na początku była mowa o 2 tyg a teraz jest inaczej więc ja też moge tak postąpic. Co o tym myslicie. Czekam na Wasze opinie. Pozdrawiam
autor: gość
data:2011-09-28 15:11:50

Pytanie, czy jeśli ktoś robi źle, to czy ja też powinienem robić źle?

Sugeruję znaleźć nową pracę, jednak z nowym pracodawcą ustalić, że może Pani podjąć pracę za porozumieniem stron możliwie szybko, ale jednak nie z dnia na dzień, bo dla przyszłego pracodawcy też byłaby to informacja: "jeśli teraz zwalnia się z dnia na dzień, to mnie też tak może zostawić". Poza tym, lepiej nie palić mostów ;-)
przejdź do strony:

powrót
Opiekuj.pl to serwis skierowany dla osób które chcą pracować jako opiekunka do dziecka lub opiekunka do osób starszych. Opiekunka do dziecka lub też opiekunka do osób starszych może zostawić swoje namiary dla osób szukających opiekunki. Opiekunki i oferty pracy wg. miast. Porada:Lewatywa z czosnku
Copyrights © Opiekuj.pl 2008-2011